Hetasta

Lyhyesti:

  • Heta Hölttä, 25 vuotta, syntynyt Helsingissä 1991
  • Valtiotieteiden maisteri (sosiologia), Helsingin yliopisto 2016
  • Järjestöaktiivi, nuorisojärjestö Prometheus-leirin tuki ry:n varapuheenjohtaja

Heta kolmella adjektiivilla: määrätietoinen, empaattinen, analyyttinen

cropped-img_58271.jpg

Pidemmin:

Olen syntyperäinen stadilainen ja olen kasvanut Käpylässä kaupungin vuokrataloissa yksinhuoltajaperheen ainoana lapsena. Nykyisin asun vuokrayksiössä Kalliossa

Olen valmistunut valtiotieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta syyskuussa 2016. Pääaineenani luin sosiologiaa, sivuaineena maailmanpolitiikkaa ja poliittista taloustiedettä. Kirjoitin gradun eduskunnassa käydystä keskustelusta koskien paperittomien siirtolaisten terveydenhuoltoa. Olen tehnyt töitä nuorisotyön projektityöntekijänä Setalla ja ollut korkeakouluharjoittelussa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella.

Olen kasvanut aktiiviseksi kansalaiseksi nuorisojärjestötoiminnan kautta. Nykyisin toimin varapuheenjohtajana sitoutumattomia nuortenleirejä järjestävässä Prometheus-leirin tuki ry:ssä eli Protussa. Järjestöaktiivisuuteni alkoi aikoinaan juuri Protussa leirinvetäjänä ja kouluttajana. Protutoiminnassa minulle on tärkeää etenkin nuorten tukeminen ja kannustaminen omaehtoiseen ajatteluun.

Olen entinen kilpauimari ja nuorisovalmentaja. Tavoitteellisen kilpaurheilijana elin 19-vuotiaaksi saakka melko kurinalaista elämää, tein paljon töitä tavoitteideni eteen ja kasvoin pitkäjänteiseksi, itsenäiseksi ja työnteosta nauttivaksi ihmiseksi. Uinnin parista löytyivät myös opiskeluaikojeni kesätyöt uimavalvojana.

cropped-img_7150.jpg

Miksi vasemmisto?

En ole ollut aiemmin mukana minkään puolueen tai poliittisen nuorisojärjestön toiminnassa eli tulen puoluepolitiikan ulkopuolelta. Olen kuitenkin ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja seurannut politiikkaa yläasteikäisestä asti. Olen aina äänestänyt vasemmistoa, koska se edustaa parhaiten omia arvojani ja tavoitteitani. Haluan olla osa uutta nousevaa vasemmistoa, jolle on tärkeää vähentää niin taloudellista eriarvoisuutta kuin ympäristötuhoja. Lue lisää poliittisista tavoitteistani ja arvoistani blogikirjoituksistani!

Heta <3 Helsinki

Helsinki on kotikaupunkini ja olen vahvasti juurtunut tänne. Arvostan kaupungissa etenkin lähiluontoa, toimivaa joukkoliikennettä sekä kantakaupungista löytyvää vanhaa ja kaunista arkkitehtuuria. Lempipaikkojani Stadissa ovat muun muassa Arabianranta ja Vanhankaupunginkoski, Linnunlaulun silta ja Karhupuisto. Kaupunginosista rakkaimpia ovat Käpylän, Kumpulan, Kallion ja Vallilan seudut

Vapaa-ajallani nautin liikunnasta, luonnossa retkeilystä, ystävien seurasta ja lukemisesta. Kulutan monipuolisesti kulttuuria, viihdyn esimerkiksi keikoilla, teatterissa, museoissa ja hyvien tv-sarjojen parissa.